سفارش تبلیغ
صبا ویژن

نمایندگی +ADSL2 مخابرات خوزستان ووایمکس مبین نت

صفحه خانگی پارسی یار درباره

آشنایی باوایمکس

 

   

 

وایمکس چیست

  1. فناوری وایمکس چیست؟

فناوری وایمکس بر‌اساس استاندارد IEEE802.16   بنا شده است که امکان ارایه خدمات باند پهن بی‌سیم را در هر زمان و در هر مکان فراهم می‌آورد. تجهیزات وایمکس شامل دو نوع ثابت (fix  ) و سیار (mobile  ) هستند. استاندارد IEEE802.16   برای ارائه خدمات NLOS   (بدون دید مستقیم) بین ایستگاه مشترک و ایستگاه پایه طراحی شده است که شعاع پوشش معمولا بین 3 تا 10 کیلومتر است. هر نوع تجهیزاتی که ادعای سازگاری با وایمکس را دارند باید تحت فرایند سخت گیرانه‌ای توسط wimax forum   ‌آزمایش و تست شوند.

 

ویژگی‌های فناوری وایمکس

  1. ویژگی‌های کلیدی و مهم فناوری وایمکس کدامند؟

یکی از وجوه تمایز فناوری وایمکس قابلیت با هم کار کردن تجهیزاتی است که توسط wimax forum   تایید شده‌اند که در نتیجه سبب اقتصادی‌تر شدن آن در حجم وسیع می‌شود و همچنین باعث اطمینان خاطر اپراتورها می‌شود زیرا وقتی تجهیزات را از بیش از یک شرکت تولید کننده خریداری می‌کنند نگران ناهمخوانی آنها نیستند. دیگر ویژگی‌های مهم وایمکس عبارتند از هزینه، پوشش، ظرفیت و وجود استانداردهایی برای همه مدل‌های وایمکس.

  1. وجود استانداردهایی برای همه مدل‌های استفاده (ثابت و سیار)‌: فناوری وایمکس با بهره‌گیری از فناوری‌های شبکه‌ای یکسان‌، مقرون به صرفه‌ترین راه‌حل‌، برای اپراتورها است.

  2. پوشش وسیع‌تر‌: فناوری وایمکس برای پوشش بدون دید مستقیم (NLOS  ) بهینه‌سازی شده است که مزیت پوشش بدون دید مستقیم عبارت است از پوشش گسترده‌تر و پیش‌بینی بهتر پوشش و هزینه کمتر به دلیل این تعداد کمتری ایستگاه پایه مورد نیاز خواهد بود و طراحی RF   هم ساده‌تر می‌شود و نیازی به دکل‌های خیلی بلند نخواهد بود و تجهیزات سمت مشترکین هم سهل‌تر تنظیم و نصب می‌شود.

  3. ظرفیت بالاتر‌: فناوری وایمکس از مالتی پلکس OFDM   روی EDGE‌  ، GPRS   و HSPA   استفاده می‌کند که منجر به بازدهی بیشتر پهنای باند و در‌نتیجه نرخ داده بالاتر خواهد شد. همچنین مدولاسیون تطبیقی سبب افزایش قابلیت اعتماد لینک می‌شود و مسافت بیشتری هم تحت پوشش قرار می‌گیرد.

  4. هزینه کمتر‌: فناوری وایمکس به دلیل ارائه پوشش وسیع و ارائه سرویس به تعداد مشترکان زیاد در یک منطقه اقتصادی‌تر است و هزینه‌ها را کاهش می‌دهد. زیرا احتیاج به کابل کشی و کارهای عمرانی و هزینه‌بر وجود ندارد و یک ایستگاه پایه‌، تعداد زیادی مشترک را پوشش می‌دهد و هزینه‌ها سرشکن می‌شود.

   

نرخ داده انتقال در فناوری وایمکس

  1. نرخ داده انتقال در فناوری وایمکس برای کاربران نهایی حدوداً چقدر است؟

کاربران می‌توانند انتظار سرعتی بین 1 تا 5 مگابیت در ثانیه را داشته باشند که البته بستگی به نوع سروریس اپراتور دارد. به علاوه بستگی به عوامل دیگری هم دارد از جمله این که اپراتور از چه فرکانسی استفاده می‌کند و فاصله کاربر تا ایستگاه پایه چقدر باشد و این که آیا کاربر دارای دید مستقیم است یا خیر و همچنین بستگی به تعداد کاربران شبکه هم دارد.

وقتی فروم وایمکس به سرعت 40Mbps   اشاره می‌کند، منظور کانا ل‌های منفرد است (به عنوان بخشی از شبکه) که البته احتمالا بین کاربران متعددی به اشتراک گذاشته می‌شود. کاربران به چنین سرعتی می‌توانند دسترسی داشته باشند اما حالت متحمل‌تر این است که سرعت دانلود آنها بین 1 تا 5 مگابیت بر ثانیه باشد که قابل مقایسه با کابل است. البته وایمکس پتانسیل سرعت‌های بالاتر را هم دارد اما این بستگی به طرح‌ها و مدل تجاری اپراتور دارد.

   

   

 مزایای وایمکس مبین نت

 

 

س: تفاوت خدمات وایمکس مبین نت با سایر ارائه دهندگان خدمات وایمکس چیست؟

 

ج: مهم ترین تفاوت در گستردگی پوشش شبکه می باشد. یعنی شبکه ی مبین نت در تمامی استان های کشور به صورت سراسری راه اندازی شده است و سایر اپراتورها تنها در چند ویا یک استان دارای شبکه بوده و خدمات ارائه می نمایند.

س: مهم ترین مزایای شبکه بی سیم با فناوری وایمکس چیست؟

       

ج: سرعت و امنیت بالا، پهنای باند زیاد، کیفیت مطلوب، بی نیاز از کابل کشی، بی نیاز از خطوط تلفنی، عدم تداخل امواج، هزینه پایین توسعه، سهولت نگهداری، نصب و راه اندازی آسان، عدم وجود محدودیت مکانی

 

پوشش دهی

س: آیا می توان در یک شهر اقدام به اشتراک خدمات مبین نت نمود و در مدت زمان اعتبار اشتراک در شهر دیگر نیز به شبکه متصل شد؟

 

ج: بلی، البته باید همواره در نظر داشت که شهر دیگر نیز تحت پوشش شبکه وایمکس مبین نت قرار داشته باشد. در ضمن توجه داشته باشید که هزینه استفاده در شهرهای به غیر از شهر اول که در آن خدمات تحویل گرفته شده است، شامل هزینه جابجایی خواهد شد که در حال حاضر دریافت نمی گردد.

 

س: آیا می توان در حال حرکت و جابجایی نیز از خدمات وایمکس مبین نت استفاده نمود؟

 

ج: فناوری وایمکس با استاندارد 802.16e این امکان را پشتیبانی می نماید ولی سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی در پروانه به وضوح عنوان نموده است که دارنده پروانه مجاز به ارائه خدمات به مشترکین در حال حرکت نمی باشد. 

 

س: در چه شهرهایی خدمات ارتباطی بی سیم مبین نت ارائه می گردد؟

 

ج: تا انتهای تابستان امکان دریافت خدمات در کلیه مراکز استان و شهر بابل امکان پذیر است.

 

 

س: آیا در همه نقاط شهر می توان از تجهیزات درونی (indoor) استفاده نمود؟

 

ج: خیر، تنها در شعاع یک کیلومتری ایستگاههای پایه مبین نت امکان استفاده از این نوع تجهیزات وجود دارد.

 

مدت زمان فعال سازی طرح

 

 

س: آیا می توان با خرید یک دستگاه مودم (CPE) از خدمات اینترنت پر سرعت مبین نت بصورت اشتراکی استفاده نمود؟

 

ج: بلی، با دریافت خدمات از مبین نت می توانید با استفاده از امکان به اشتراک گذاردن اینترنت که در سیستم عامل ها و تجهیزات شبکه وجود دارد، بصورت مشترک به اینترنت متصل گشت.

 

س: حداکثر زمان دایر نمودن خدمات مبین نت در مقایسه با ارائه دهندگان خدمات ADSL چند روز است؟

 

ج: با توجه به اینکه برای ارائه خدمات، دایری و فعالسازی یک مشترک نیاز به هماهنگی با مراکز تلفن و یا مخابرات نمی باشد، این زمان حداقل نصف و حداکثر چهار روز می باشد.

 

سرعت

 

س: آیا برای ارائه خدمات اینترنت پرسرعت بی سیم مبین نت به مشترکین خانگی محدودیت سرعت 128Kbps وجود دارد؟

 

ج : محدودیت سرعت 128Kbps برای کاربران خانگی از قوانین کشور می باشد که سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی نیز بر اجرای آن بر کلیه ارائه دهندگان خدمات اینترنت پرسرعت نظارت خاصی دارد. شرکت ارتباطات مبین نت هزینه بسیار بالایی را متقبل شده است تا آخرین فناوری روز دنیا را در ارتباطات بی سیم پیاده سازی نماید، لذا پر واضح است که امکان استفاده مشترکین از خدمات با سرعت بالا یکی از اهداف اولیه این شرکت می باشد و امید دارد که این قانون در آینده نزدیک تغییر نماید.

 

س: سرعت ذکر شده در طرح های خدمات اینترنت پرسرعت بی سیم مبین نت حداقل است یا حداکثر؟

 

ج: با استناد به ضوابط قیمتی اعلام شده از سوی سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی قیمت گذاری مبین نت بر مبنای ضریب اشتراک یک به هشت می باشد و لذا سرعت های ذکر شده حداکثر می باشد. البته در طرح های با حجم ترافیک محدود در ماه در برخی ساعات امکان استفاده از سرعت های بالاتر نیز وجود دارد.

 اقتباس از سایت مبین نت